6 από τα καλύτερα συμπληρώματα βιταμίνης C

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν επαρκή βιταμίνη C στη διατροφή τους τρώγοντας φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης C λόγω διατροφικών περιορισμών ή ιατρικής κατάστασης.

Η βιταμίνη C ή το ασκορβικό οξύ είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και αντιοξειδωτικό που είναι απαραίτητο για την υγεία. Βοηθά τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, του δέρματος και των οστών και καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες, τα οποία είναι μόρια που μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς το σώμα.

Αυτό το άρθρο εξετάζει ποιος μπορεί να επωφεληθεί από τη λήψη βιταμίνης C, πόσα άτομα πρέπει να καταναλώνουν την ημέρα και μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα βιταμίνης C που είναι διαθέσιμα στην αγορά.

Γρήγοροι σύνδεσμοι

 • Καλύτερα για Vegans: Φροντίδα/Βιταμίνη C
 • Για τις περισσότερες διαιτητικές απαιτήσεις: Βιταμίνη C Προσωπικά με βιοφλαβονοειδή
 • Καλύτερα για μια υγρή βιταμίνη: καθαρή ενθυλάκωση λιποσωμικής βιταμίνης C υγρό
 • Καλύτερα για μια μασώμενη βιταμίνη: Τώρα συμπληρώνει πορτοκαλί μασώμενα βιταμίνη C-500

που χρειάζεται συμπλήρωμα βιταμίνης C;

Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), η ανεπάρκεια βιταμίνης C είναι σπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να πάρουν αρκετή βιταμίνη C από φρούτα και λαχανικά, άλλοι μπορεί να δυσκολεύονται να πάρουν αρκετή βιταμίνη C από τη διατροφή τους.

Όσοι μπορεί να κινδυνεύουν από ανεπάρκεια βιταμίνης C περιλαμβάνουν: Άτομα με διατροφικές διαταραχές

 • Οι άνθρωποι που καπνίζουν, καθώς ο καπνός τσιγάρων αυξάνει τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ανάγκη για βιταμίνη C
 • Οι άνθρωποι που τρώνε περιορισμένες δίαιτες για ιατρικούς λόγους
 • Άτομα με ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως η νεφρική νόσο που απαιτεί αιμοκάθαρση, καταστάσεις που προκαλούν δυσαπορρόφηση και ορισμένους τύπους καρκίνου
 • της βιταμίνης C περιέχει
 • Όποιος ανησυχεί ότι έχει ανεπάρκεια μπορεί να ζητήσει από έναν γιατρό για εξετάσεις αίματος για να καθορίσει ποια θρεπτικά συστατικά χρειάζονται. Μια μακροπρόθεσμη ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε σκορβούτο.

  Εκτός από εκείνους με ανεπάρκεια βιταμίνης C, μερικοί άλλοι άνθρωποι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την κατανάλωση περισσότερων από αυτό το θρεπτικό συστατικό. Για παράδειγμα, ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα και τη διάρκεια του κοινού κρύου.

  Ωστόσο, σύμφωνα με το NIH, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η βιταμίνη C επηρεάζει το COVID-19.

  Για περισσότερους σε βάθος πόρους σχετικά με τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα συμπληρώματα, επισκεφθείτε τον αποκλειστικό μας κόμβο.

  Πόσο βιταμίνη C χρειάζονται οι άνθρωποι;

  Σύμφωνα με το NIH, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C για τους περισσότερους ανθρώπους είναι 75-90 χιλιοστόγραμμα (MG).

  Τυπικά, το λεπτό έντερο απορροφά μέχρι 100 mg βιταμίνης C από τρόφιμα την ημέρα. Μόλις τα κύτταρα έχουν γίνει κορεσμένα με βιταμίνη C, δεν μπορούν να απορροφήσουν πια.

  Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η λήψη πολύ μεγάλων δόσεων βιταμίνης C, ή “megadosing”, είναι επωφελής. Αυτό μπορεί να προκύψει από ένα έγγραφο του 1976 που δείχνει ότι η βιταμίνη C υψηλής δόσης θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή των ανθρώπων με καρκίνο του τερματικού.

  Ωστόσο, πιο πρόσφατες μελέτες δεν έχουν επαναλάβει αυτό το αποτέλεσμα.

  Οι δόσεις βιταμίνης C άνω των 2.000 mg ημερησίως μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως:

  • Κοιλιακές κράμπες

  Οι συνθήκες υγείας και όσοι λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να πρέπει να αποφεύγουν συμπληρώματα βιταμίνης C. Αυτές οι συνθήκες περιλαμβάνουν αιμενομάτωση, η οποία προκαλεί την αποθήκευση του σώματος πάρα πολύ σίδηρο και πέτρες νεφρών.

  Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με τη χημειοθεραπεία.

  Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν ρυθμίζει τα προϊόντα βιταμίνης C. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να συζητήσουν τη λήψη οποιουδήποτε νέου συμπληρώματος με γιατρό.

  Τι να αναζητήσετε σε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C

  Υπάρχουν διάφορες μορφές βιταμίνης C. Σε συμπληρώματα, η βιταμίνη C συνήθως έρχεται με τη μορφή ασκορβικού οξέος. Ωστόσο, ορισμένα συμπληρώματα περιέχουν άλλες μορφές, όπως ασκορβικό νάτριο, ασκορβικό ασβέστιο ή ασκορβικό οξύ με βιοφλαβονοειδή.

  Σύμφωνα με το NIH, όλες οι μορφές βιταμίνης C είναι επίσης ευεργετικές.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τη βιταμίνη C, συμπεριλαμβανομένων: Οι σκόνες

 • Liquids
 • Spray Ανακατέψτε σε ποτά.

  Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα που απορροφούν θρεπτικά συστατικά μπορεί να προτιμούν ένα υπογλώσσιο συμπλήρωμα, καθώς το σώμα απορροφά αυτά στο στόμα και όχι στα έντερα.

  6 Συμπληρώματα βιταμίνης C

  Υπάρχουν πολλά προϊόντα βιταμίνης στην αγορά και επειδή δεν ρυθμίζονται από το FDA, μπορεί να ποικίλουν σημαντικά σε καθαρότητα, συστατικά και δόση.

  Οι άνθρωποι πρέπει πάντα να αγοράζουν βιταμίνη C από μια αξιόπιστη εταιρεία και να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα υποβάλλονται σε δοκιμές τρίτων.

  Σημειώστε ότι ο συγγραφέας αυτού του άρθρου δεν έχει δοκιμάσει κανένα από αυτά τα προϊόντα. Όλες οι πληροφορίες που παρουσιάζονται εδώ είναι καθαρά βασισμένες στην έρευνα και είναι σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

  φροντίδα/βιταμίνη C

  Καλύτερη για Vegans

  Care/of είναι μια υπηρεσία συνδρομής βιταμινών που δημιουργεί ένα εξατομικευμένο σχέδιο για άτομα με βάση τις ανάγκες υγείας τους.

  Το συμπλήρωμα βιταμίνης C της μάρκας υφίσταται πολλαπλούς γύρους δοκιμών για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και η μάρκα πηγαίνει επίσης στα συστατικά της από αξιόπιστους προμηθευτές.

  Το συμπλήρωμα είναι vegan, χωρίς γλουτένη και γενετικά τροποποιημένο οργανισμό (GMO) -free και περιέχει 250 mg ζυμωμένης βιταμίνης C ανά μερίδα.

  Η εταιρεία συνιστά τη λήψη 1 κάψουλας ανά ημέρα. Οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν αυτό το συμπλήρωμα ανά πάσα στιγμή και με άδειο στομάχι.

  πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Αυτό το προϊόν έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η εταιρεία δοκιμάζει όλα τα προϊόντα για να εξασφαλίσει ότι είναι ασφαλές να καταναλώνουν και οι βιταμίνες είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς ΓΤΟ.

  Ωστόσο, αυτή είναι μια υπηρεσία που βασίζεται στη συνδρομή. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη βιταμίνη ως μια εφάπαξ αγορά μπορεί να προτιμούν να αγοράζουν από άλλη εταιρεία.

  Τιμή: Η φροντίδα/της βιταμίνης C κοστίζει $ 7 για προσφορά 30 ημερών.

  Shop Τώρα

  Τελετουργία Postnatal

  Καλύτερο για μια πολυπιβυτική

  Η τελετουργία είναι μια άλλη υπηρεσία συνδρομής πολυπιβυτικών. Η μάρκα χρησιμοποιεί βιταμίνη C ως συστατικό σε ορισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης της μεταγεννητικής πολυβιταμίνης.

  Κάθε μερίδα περιέχει 25 mg βιταμίνης C και πολλά άλλα συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων ωμέγα-3, της βιταμίνης D και της βιοτίνης.

  Τα τελετουργικά ισχυρίζονται ότι τα συστατικά του είναι ανιχνεύσιμα και ότι οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για να παρακολουθήσουν την ακριβή προέλευση των συστατικών των προϊόντων.

  Η εταιρεία συνιστά τη λήψη 2 κάψουλων την ημέρα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ένα πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ότι περιέχει άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως η βιταμίνη D3, ο σίδηρος και το φυλλικό οξύ. Επιπλέον, οι άνθρωποι μπορούν να εντοπίσουν τα συστατικά στις βιταμίνες από το σημείο προέλευσής τους.

  Ωστόσο, αυτή η εταιρεία προσφέρει επίσης μια υπηρεσία συνδρομής. Οι άνθρωποι που επιθυμούν να αγοράσουν συμπληρώματα ως εφάπαξ αγορά μπορεί να προτιμούν να αγοράζουν από μια διαφορετική εταιρεία.

  Τιμή: Το τελετουργικό μεταγεννητικό κοστίζει $ 35 για 30 μερίδες.

  Shop Τώρα

  Persona Vitamin C με βιοφλαβονοειδή

  Καλύτερα για τις περισσότερες διατροφικές απαιτήσεις

  Persona είναι μια υπηρεσία συνδρομής που μεταφέρει ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C που περιέχει βιοφλαβονοειδή. Το προϊόν είναι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή και μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής πρόσληψης.

  Κάθε συμπλήρωμα περιέχει 500 mg βιταμίνης C και έχει υποβληθεί σε δοκιμές ποιότητας σε κάθε στάδιο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

  Οι συνδρομές Persona περιλαμβάνουν επίσης διαβουλεύσεις με διατροφολόγους και εξατομικευμένα σχέδια που βασίζονται στις συνθήκες υγείας κάθε ατόμου.

  Η εταιρεία συνιστά τη λήψη μιας κάψουλας ανά ημέρα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ορισμένα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος είναι ότι υφίστανται δοκιμές ποιότητας για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και είναι κατάλληλα για τις περισσότερες διατροφικές απαιτήσεις. Αυτή η βιταμίνη είναι κατάλληλη για vegans και χορτοφάγους, και η εταιρεία το κάνει χωρίς μερικά από τα πιο κοινά αλλεργιογόνα, όπως σιτάρι, σόγια, καρύδια και αυγό.

  Ωστόσο, το Persona είναι μια υπηρεσία συνδρομής, έτσι ώστε όσοι προτιμούν να αγοράζουν βιταμίνες ως εφάπαξ αγορά μπορεί να επιλέξουν μια διαφορετική εταιρεία. Επιπλέον, η εταιρεία δεν παρέχει τιμή για την προσφορά ενός μηνός, εκτός εάν κάποιος δημιουργήσει λογαριασμό.

  Τιμή: Το Persona δεν εμφανίζει επί του παρόντος το συνολικό κόστος αυτών των βιταμινών. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι κάθε δόση κοστίζει 0,21 δολάρια την ημέρα.

  κατάστημα τώρα

  καθαρές ενθυλάκωση λιποσωματικής βιταμίνης C υγρό

  καλύτερο για υγρή βιταμίνη

  Οι καθαρές ενθυλάκωση λιποσωμικού βιταμίνης C παρέχει 1.000 mg βιταμίνης C σε 1 κουταλάκι και έρχεται σε μια ευχάριστη γεύση εσπεριδοειδών. Σύμφωνα με την εταιρεία, περιέχει συστατικά μη ΓΤΟ και είναι κατάλληλο για vegans και χορτοφάγους.

  Αυτό είναι ένα λιποσωμικό προϊόν βιταμίνης C, πράγμα που σημαίνει ότι οι μικροσκοπικές φυσαλίδες λαδιού περιέχουν τη βιταμίνη C.

  Σύμφωνα με μία μελέτη 2020, το έντερο απορροφά αυτή τη μορφή βιταμίνης C ευκολότερη. Ωστόσο, η εταιρεία πιθανότατα το έθεσε στην τιμή του προϊόντος, η οποία είναι υψηλότερη από αυτή των άλλων προϊόντων από άλλα εμπορικά σήματα.

  Η Εταιρεία είναι το Εθνικό Ίδρυμα Αποχέτευσης (NSF) και η καλή πρακτική παραγωγής (GMP) και έχει δοκιμαστεί τα συστατικά της για μολυσματικές ουσίες.

  Οι καθαρές εγκλεισμούς συνιστούν τη λήψη 4 σταγόνων (1 κουταλάκι του γλυκού) ανά ημέρα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ορισμένα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος είναι ότι είναι κατάλληλα για vegans και χορτοφάγους, περιέχει λιποσωμική βιταμίνη C που το έντερο μπορεί να απορροφήσει ευκολότερα και η εταιρεία δοκιμάζει τα συστατικά για ασφάλεια.

  Ωστόσο, αυτό το προϊόν είναι μία από τις πιο ακριβές επιλογές αυτής της λίστας.

  Τιμή: καθαρές ενθυλάκωση Η λιποσωματική βιταμίνη C υγρό κοστίζει 36,60 δολάρια για 24 μερίδες.

  Shop Τώρα

  Ζωή Επέκτασης Βιταμίνης C Σκόνη C

  Καλύτερο για μια βιταμίνη σκόνης

  Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η λήψη ασκορβικού οξέος ερεθίζει το στομάχι τους. Η ρυθμισμένη βιταμίνη C είναι μια λιγότερο όξινη μορφή της θρεπτικής ουσίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ανεπιθύμητων ενεργειών.

  Η μερίδα αυτής της σκόνης παρέχει 4.000 mg βιταμίνης C. Αυτή η δόση είναι πολύ υψηλή – διπλάσια από εκείνη του ανώτερου ορίου που συνιστά το NIH.

  Ωστόσο, καθώς αυτό το προϊόν έρχεται ως σκόνη, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν τη δόση σε ένα πιο μέτριο επίπεδο χρησιμοποιώντας μικρότερο ποσό.

  Η επέκταση ζωής είναι επίσης πιστοποιημένη από NSF- και GMP και παράγει πιστοποιητικό ανάλυσης για κάθε προϊόν που κάνει.

  Η εταιρεία συνιστά την ανάμειξη 1 στρογγυλεμένου κουταλάκι του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό την ημέρα.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ορισμένα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος είναι ότι η εταιρεία δοκιμάζει κάθε προϊόν για ασφάλεια και χρησιμοποιεί μια λιγότερο όξινα μορφή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό του στομάχου. Επιπλέον, καθώς αυτή η βιταμίνη είναι σε μορφή σκόνης, ένα άτομο μπορεί να μειώσει τη δόση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του.

  Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μια μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C μπορεί να παρουσιάσουν παρενέργειες.

  Τιμή: Η σκόνη βιταμίνης C της επεκτατικής ζωής έχει μια τιμή λίστας 21 δολαρίων για εφοδιασμό 84 ημερών.

  Shop Τώρα

  Τώρα συμπληρώνει πορτοκαλί μασώμενα βιταμίνη C-500

  καλύτερα για μια μασώμενη βιταμίνη

  Οι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα δισκία κατάποσης μπορεί να προτιμούν μια μασώμενη βιταμίνη. Αυτό το προϊόν παρέχει 500 mg βιταμίνης C ανά μασώμενο δισκίο. Ένα άτομο μπορεί να διαρκέσει έως και 2 δισκία την ημέρα.

  Το προϊόν είναι απαλλαγμένο από κοινά αλλεργιογόνα και κατάλληλο για vegans. Περιέχει κάποια ζάχαρη και φυσικά γλυκαντικά, αν και αυτό συνολικά μόνο 1 γραμμάριο ανά δόση. Τα δισκία έχουν μια φυσική πορτοκαλί γεύση.

  Σύμφωνα με τον ιστότοπο, υπερβαίνει τα πρότυπα και δοκιμάζει όλα τα πρώτα συστατικά για ασφάλεια και καθαρότητα.

  Η εταιρεία συνιστά τη λήψη ενός δισκίου 1-2 φορές την ημέρα.

  πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Ένα πλεονέκτημα αυτού του προϊόντος είναι ότι είναι μασώμενο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να βρουν ευκολότερο να πάρουν μια μασώμενη βιταμίνη από την κατάποση μιας κάψουλας. Επιπλέον, τώρα δοκιμάζει όλα τα συστατικά για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.

  Ωστόσο, αυτό το προϊόν περιέχει ζάχαρη και φυσικά γλυκαντικά. Παρόλο που ο αριθμός των σακχάρων σε αυτό το προϊόν είναι χαμηλός, μερικοί άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να αγοράσουν μια βιταμίνη που δεν περιέχει ζάχαρη.

  Τιμή: Τώρα συμπληρώνει πορτοκαλί μασώμενα βιταμίνη C-500 κοστίζει 14,99 δολάρια για 100 μασώμενα δισκία.

  Shop Τώρα

  Άλλοι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερη βιταμίνη C

  Η κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών είναι ο καλύτερος τρόπος για κάποιον να αυξήσει την εισαγωγή βιταμίνης C φυσικά.

  Το NIH Sugg